01:35
27 januari 2023

Streep door de huisvesting van 228 arbeidsmigranten in Naaldwijk

Streep door de huisvesting van 228 arbeidsmigranten in Naaldwijk

De gemeente Westland heeft de vergunningaanvraag voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Naaldwijk afgewezen. Het plan was om onderdak te creëren voor 228 migranten op een locatie aan de Hoge Geest. Aanvrager Harold Gabeler van SG Architecten had deze beslissing niet zien aankomen.

Voor Gabeler is dit een bittere pil. Op grond van het overleg met het vorige college van burgemeester en wethouders verwachtte hij dat het wel goed zou komen met het plan. Maar deze inschatting bleek een verkeerde. Gabeler vraagt zich na de afwijzing van de gemeente vooral af hoe het kan dat een nieuw college in zo’n situatie een aanzienlijk andere opstelling kiest. Ook beraadt hij zich nu over stappen die hij nog kan ondernemen om alsnog een vergunning te krijgen.

Onlangs werd het plan voor huisvesting van 208 arbeidsmigranten op een locatie aan de Zijdijk in ‘s-Gravenzande na overleg met het college door de initiatiefnemer ook al teruggenomen. Die onderzoekt nu of een kleinschaliger opzet haalbaar kan zijn. Daarover is nog geen beslissing genomen.

Lees verder via omroepwest.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *