04:01
14 juni 2021

Straffen geëist voor ondergrondse hennepkwekerij aan De Steiger

Straffen geëist voor ondergrondse hennepkwekerij aan De Steiger

Eind 2017 werd er een ondergrondse hennepkwekerij aangetroffen onder een bedrijfspand aan De Steiger in Almere. Vandaag stonden twee mannen, die betrokken waren bij de huur en de inrichting van de loods, terecht voor medeplegen van hennepteelt.

De hennepkwekerij werd ontdekt na een signaal vanuit de gemeente Almere. In het najaar van 2017 vond er een integrale controleactie plaats door de gemeente, brandweer, politie, waterschap en andere partners in het kader van de handhaving van milieuwetgeving. De bevindingen gaven aanleiding voor een nacontrole in december 2017. Bij dat onderzoek werden vier Brazilianen aangetroffen die bezig waren met bouw- en schilderwerkzaamheden. In een zeecontainer die in de loods stond werd achter een valse wand natte aarde aangetroffen, mogelijk onlangs afgegraven. In een houten hok, dat was gebouwd aan de voorzijde van de loods, werd de vloer onderzocht. Na enkele losse vloerplaten verwijderd te hebben, werd een gat in de betonnen vloer ontdekt met daaronder een hennepkwekerij in aanbouw. De eerste ruimte was 66 vierkante meter groot en er stonden bijna 800 hennepstekken. De andere twee ruimtes waren nog in aanbouw.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =