10:50
02 juni 2023

Stop met experimenteel onderwijs, het werkt niet

Stop met experimenteel onderwijs, het werkt niet

Kinderen hebben kennisoverdracht nodig om te leren lezen en rekenen. De inspectie waarschuwt al jaren, nu dient er te worden ingegrepen, stelt Sezgin Cihangir.

Opnieuw luidt de Onderwijsinspectie in haar jaarrapport De Staat van het Onderwijs de noodklok over het gebrekkige niveau van ons basisonderwijs. Bovendien vindt de inspecteur-generaal van het Onderwijs Alida Oppers dat leerlingen in middelbaar onderwijs geen diploma mogen krijgen als er geen voldoende is behaald voor Nederlands. Nu kan dat nog wel.

Lees verder via nrc.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is spreker tijdens het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *