11:16
25 juli 2021

Stapsgewijs naar een kindcentrum: Stap 4 – Met wie?

Stapsgewijs naar een kindcentrum: Stap 4 – Met wie?

Stapsgewijs naar een kindcentrum: Stap 4 – Met wie?

Bron: de uitgave ‘Een KINDcentrum’, Yvette Vervoort & Job van Velsen, Buro8020 en Etuconsult

Om de vraag ‘Met wie?’ te kunnen beantwoorden moet u in kaart brengen hoe de in- en uitstroom verloopt. Hoeveel kinderen van welk kinderdagverblijf en welke peuterspeelzaal gaan er naar welke school. Evenzo bepaalt u het aantal kinderen dat naar gastouders gaat en niet naar voorschoolse voorzieningen zijn geweest. Hoeveel kinderen gaan er naar de BSO per dag, naar verenigingen en hoeveel blijven er over?  Het resultaat is een beeld van het aanbod voor kinderen van nul tot dertien en het gebruik er van. Dit ‘bord spaghetti’ gebruikt u om te bepalen of een KINDcentrum wel de juiste vorm is.

Stap 4 is dus: Met wie? Dit ‘bord spaghetti’ gebruikt u om te bepalen of een KINDcentrum wel de juiste vorm is.

De vraag over de partnerkeuze stelt u een keer op organisatieniveau en een keer op locatieniveau. Waarom dat is leert u de volgende keer.

Meer leren over stapsgewijs en in de juiste volgorde naar een IKC? Lees de komende weken alle tips en kom naar het HCB Seminar en de masterclasses ‘CKO-PRO Een kindcentrum; waarom hoe en wat?’ met Job van Velsen, Yvette Vervoort en veranderexpert Shirine Moerkerken, start 9 maart, dus schrijf u snel in!

Meer lezen over de veranderideeen van Shirine Moerkerken leest u in het artikel: ‘Ik geloof meer in alert dan in perfect organiseren’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + zestien =