11:47
08 februari 2023

Scholen krijgen hulp in het signaleren van armoede in gezinnen

Scholen krijgen hulp in het signaleren van armoede in gezinnen

Gezinnen hebben door de hoge inflatie steeds meer met armoede te maken en dat merken ze ook in het onderwijs. Kinderen komen met honger naar school of ervaren veel stress zodat ze niet meer kunnen presteren. Om scholen te helpen bij het herkennen en bespreken van armoede verscheen er gisteren een handreiking. Dat meldt de NOS.

‘Omgaan met armoede op scholen’, geschreven in opdracht van de Gelijke Kansen Alliantie, geeft scholen niet alleen handvaten om armoede te herkennen. Het helpt basis- en middelbare scholen ook om ouders en leerlingen hierin te ondersteunen.

Armoede
Eén op de dertien kinderen en jongeren groeit op in armoede. Dat komt neer op gemiddeld twee leerlingen per klas. En niet alleen heeft armoede effect op de leerlingen, ook ouders zijn minder goed in staat om verstandige beslissingen te nemen.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *