11:55
18 augustus 2022

Ruim 2000 Bredase jongeren hebben grote kans om in drugscriminaliteit te belanden

Ruim 2000 Bredase jongeren hebben grote kans om in drugscriminaliteit te belanden

In de gemeente Breda wonen 2180 jongeren tussen de 8 en 23 jaar die een grote kans hebben om in de drugscriminaliteit te belanden. Dat blijkt uit een artikel van RTLNieuws.Dat is hoger dan het gemiddelde in Nederland. Het aandeel in Breda is het hoogst in de wijk Breda Noord.

Uit de cijfers blijkt dat 6,0 procent van de jongeren in Breda in grote mate voldoet aan het risicoprofiel. Dat wil echter niet zeggen dat al deze jongeren crimineel zijn. De onderzoekers vergeleken het profiel van deze jongeren met dat van verdachten van drugsdelicten. Uit de analyse komt naar voren dat 2.180 jongeren uit Breda meerdere kenmerken hebben die een verhoogd risico op drugscriminaliteit geven.

In reactie op deze cijfers hebben de Bredase fracties van PvdA, CDA en VVD een brief gestuurd naar het college. De partijen zijn geschrokken van deze cijfers. Ze willen van het college weten of zij ook kennis genomen hebben van het artikel van RTL. “Wij willen dat de gemeente Breda een inclusieve stad is waar iedereen veilig kan wonen, werken en opgroeien. Onze Bredase kinderen zijn misschien wel ons meest waardevolle bezit. De jeugd en jongeren die hier spelen, leren, opgroeien en zichzelf ontwikkelen moeten we blijven koesteren. Uit het artikel van RTL Nieuws wordt pijnlijk duidelijk dat een gedeelte van de jongeren in onze gemeente een verhoogd risico loopt om af te glijden in criminaliteit”, reageert de gemeente.

Lees verder via bredavandaag.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.