09:20
28 juni 2022

Relschoppers bij voetbal opsporen lastig voor gemeente en politie

Relschoppers bij voetbal opsporen lastig voor gemeente en politie

Namen en rugnummers plakken op de raddraaiers. Dat is volgens burgemeester Cornelis Visser de enige manier om het geweld en vandalisme aan te pakken bij voetbalwedstrijden. Het lukt de gemeente en politie alleen niet om de raddraaiers in beeld te krijgen.

Het geweld en vandalisme bij voetbalwedstrijden werd vorige week in de gemeenteraad besproken. In 2018 werd er door alle clubs, de gemeente en politie een veiligheidsconvenant ondertekend. Het convenant moest voor een veilige voetbalomgeving zorgen, maar sinds de ondertekening is het op de voetbalvelden alleen maar slechter geworden. Er vallen gewonden, er worden spullen vernield en er is bij wedstrijden veel politie-inzet nodig. Burgemeester Visser schaamt zich voor de gebeurtenissen in zijn gemeente.

Lees verder via katwijkactueel.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.