08:14
19 juni 2021

Regeldruk: van regelreflex naar spiegelreflex

Regeldruk: van regelreflex naar spiegelreflex

Achter discussies rond het schrappen van regels schuilt een breder debat dat gevoerd moet worden om regeldruk het hoofd te bieden. Dit debat gaat over de vragen: wat is regeldruk nu eigenlijk, wat is goede kwaliteit van zorg en wat zijn beter passende regels?

Dit artikel maakt deel uit van het themanummer over de-implementatie van KIZ.

Door Hester van de Bovenkamp, Annemiek Stoopendaal, Marianne van Bochove en Roland Bal, Erasmus School of Health Policy & Management, Erasmus Universiteit Rotterdam

Ons onderzoek naar regeldruk in de ouderenzorg geeft inzicht in deze vragen. Wij deden kwalitatieve casestudies in vier verschillende organisations om een beeld te krijgen welke regeldruk wordt ervaren en wat er wordt gedaan om regelruimte te creëren. Daarnaast voerden we gesprekken met partijen die in dezelfde periode ook met het thema regeldruk aan de slag waren en observeerden we landelijke bijeenkomsten over dit thema.

Lees verder via qruxx.com

Leren over hoe je het burgerperspectief en het perspectief van de professional integreert in je toezichtbeleid en praktijk? Kom 20 maart naar het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’ met o.a prof. dr. Ian Leistikow (EUR en IGJ) , Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Wilma Boevink (Universiteit Maastricht en Trimbos-instituut) en Olof King (Consumentenbond)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =