02:28
30 mei 2024

Raad van State kraakt hersteloperatie toeslagenaffaire: kabinet schept te hoge verwachtingen

Raad van State kraakt hersteloperatie toeslagenaffaire: kabinet schept te hoge verwachtingen

De Raad van State kraakt de manier waarop het demissionaire kabinet de schade van de toeslagenaffaire tracht af te handelen. Door opeenvolgende toezeggingen aan de gedupeerden is de hersteloperatie zo ingewikkeld geworden dat het niet meer lukt om aan de gewekte verwachtingen te voldoen. De rommelige manier van werken schaadt het vertrouwen in de overheid.

Dat schrijft de Raad – het hoogste adviesorgaan van het kabinet – in een nog vertrouwelijk advies aan het ministerie van Financiën, zo bevestigen ingewijden naar aanleiding van berichtgeving door NRC. Volgens de Raad zijn er inmiddels zoveel verschillende politieke toezeggingen gedaan over compensatie dat het voor de Belastingdienst ‘onmogelijk’ is geworden om daaraan op tijd en volledig te voldoen. De Raad waarschuwt daarnaast voor ‘onevenwichtigheden’ in de compensatieregelingen en voor ongelijke behandeling tussen verschillende groepen gedupeerden. Daarmee is de hersteloperatie ‘juridisch kwetsbaar’ geworden.

Lees verder via volkskrant.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *