09:44
05 februari 2023

Preventie van rechtsextremisme moet zowel online als offline

Preventie van rechtsextremisme moet zowel online als offline
polarisatie, radicalisering

Het Verwey-Jonker Instituut geeft gemeenten adviezen in een nieuw rapport.

Gemeenten zijn naast het rijk de belangrijkste overheid wat betreft het voorkomen van radicalisering, en dus ook van de extreemrechtse vorm ervan. Het is belangrijk dat gemeenten, hand in hand met de lokale zorg- en welzijnsinstanties, niet een harde knip maken tussen de online en de offline wereld.

Onderzoek
Dat schrijven onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut in het nieuwe rapport Online extreemrechtse radicalisering, dat is opgesteld in samenwerking met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS). Het rapport is geschreven in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken, vanwege ‘de voorzichtige opmars’ die het rechtsextremisme in Nederland zou maken.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd OOV, hoofd van politie of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *