12:44
25 januari 2022

Politiek Hengelo heeft veel vragen over locatiekeuze woonwagens

Politiek Hengelo heeft veel vragen over locatiekeuze woonwagens

Het moet, maar het wordt nog een heisa om twee locaties in Hengelo te vinden voor veertien woonwagens. De twee voorkeurslocaties Bartelinkslaantje en Sportlaan Driene stuiten op weerstand bij omwonenden. En de politiek zet vraagtekens.

Als er aanvragen zijn voor een standplaats voor een woonwagen moet Hengelo daar aan voldoen. Een gevolg van een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Wethouder Bas van Wakeren zet door en wil dat de gemeenteraad twee voorkeurslocaties kiest.

Aantal verzoeken gestegen naar achttien
Hengelo heeft woonwagenlocaties aan de César Franckstraat (vijf), Twekkelerweg (vijf) en Zwavertsweg (een, maar die verdwijnt). Die zijn te klein om aan de huidige vraag voor achttien plekken te voldoen. Dat waren er begin dit jaar nog veertien. B en W willen er veertien plekken bij. Bij voorkeur aan het Bartelinkslaantje aan de rand van de Hasseler Es en ergens in de buurt van Sportlaan Driene.

Lees verder via destentor.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen KemnaFrank van SummerenMurat AlkiliçGeert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − zes =