11:14
13 augustus 2022

Politie rolt hennepkwekerij op binnenvaartschip op

Politie rolt hennepkwekerij op binnenvaartschip op

Politiemensen hebben donderdagmiddag 8 oktober 2020 rond 14.00 uur in het ruim van een binnenvaartschip, gelegen in een deel van de haven behorend aan een bedrijf , aan het Steurgat, een grote, professionele hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden ruim 2000 hennepplanten en honderden stekjes. Ook hielden ze een verdachte aan, het gaat om een 30-jarige man uit Woudrichem. Aan boord van het schip was sprake van een gevaarlijke situatie: er lagen niet afgewerkte stroomdraden en er stond water in de boot.

Politiemensen stelden donderdagmiddag naar aanleiding van een anonieme melding, binnengekomen via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in op een binnenvaartschip. In het ruim van het schip troffen ze een in werking zijnde, professioneel opgezette, hennepkwekerij aan. Ook hielden ze een verdachte, een 30-jarige man uit Woudrichem aan. De kwekerij is diezelfde middag nog gedeeltelijk geruimd, de planten zijn er weggehaald. Daarbij moesten de hulpdiensten en de ruimers voorzichtig te werk gaan, omdat er sprake was van een onveilige situatie: er lagen stroomdraden bloot en er stond water in de boot.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.