06:46
24 juli 2021

Politie legt beslag op ruim 5 miljoen euro aan crypto

Politie legt beslag op ruim 5 miljoen euro aan crypto

De politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie Midden-Nederland namen afgelopen week voor ruim vijf miljoen euro aan cryptovaluta in beslag.

Deze cryptovaluta waren aan het licht gekomen in een onderzoek naar illegale medicijnhandel, witwassen en fraude. De twee verdachten in dit onderzoek zijn een 40-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Almere. Na hun aanhouding zijn de verdachten in afwachting van het verdere onderzoek en vervolgingsbeslissing in vrijheid gesteld.

Team FinEC en TDO
Het resultaat van dit onderzoek is mede tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen het Team Financieel Economisch Criminaliteit (FinEC) en het Team Digitale Opsporing van de eenheid Midden-Nederland. Het team FinEC bestaat uit financieel specialisten die een cruciale rol spelen in het onderzoeken en aanpakken van financiële delicten zoals; witwassen, fraude, afpersing en underground banking. FinEc werkt op een effectieve, efficiënte, integrale en creatieve wijze aan deze vaak complexe onderzoeken. Het Team Digitale Opsporing (TDO) bestaat uit digitale specialisten die op basis van de behoefte de verschillende rechercheteams van Midden-Nederland ondersteunen. Zij doen onder andere onderzoek aan gegevensdragers, gesloten systemen, netwerken, internet en multimedia.

Lees verder via politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =