08:25
17 juni 2024

Politie en bonden vragen om meer geld voor uitvoering coalitieplannen

Politie en bonden vragen om meer geld voor uitvoering coalitieplannen

De politie en de politievakbonden willen meepraten over de uitwerking van het voorlopige regeerakkoord. Ze vrezen dat de druk op politiemensen verder toeneemt door de plannen die in het coalitieakkoord staan en zeggen een paar honderd miljoen euro nodig te hebben om investeringen in het politieapparaat te doen.

“Het benoemen van veiligheid als topprioriteit biedt ons hoop. Maar het realiseren van de ambities uit het hoofdlijnenakkoord gaat veel van ons vragen”, schrijven korpschef Janny Knol en de voorzitters van de Centrale Ondernemingsraad en politievakbonden in een brief aan de partijen in de Tweede Kamer.

Hoewel er nog geen kabinet is, kiest de politie er toch voor nu die brief te sturen. “We willen geen moment onbenut laten om de structurele onderfinanciering van de politie onder de aandacht te brengen”, zegt Loes Thissen, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de politie, in het NOS Radio 1 Journaal. “Daar hebben we al eerder aandacht voor gevraagd, maar nu het onderhandelingsakkoord er ligt, is het een goed moment om dat nog eens te doen. De tijd van pleisters plakken is voorbij.”

Lees verder via nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *