01:56
04 december 2023

Polarisatie tegengaan bij oorlog en misère ver weg

Polarisatie tegengaan bij oorlog en misère ver weg

Gemeenten hebben een belangrijke taak om spanningen tussen groepen niet te laten oplopen in tijden van buitenlandse oorlog of andere gebeurtenissen ver weg. Kennisinstituut Movisie geeft verschillende denkrichtingen om in zulke gevallen polarisatie tussen inwoners te voorkomen of te verminderen.

Gebeurtenissen ver weg, zoals de recente oorlog tussen Israël en Hamas of die in Syrië en Oekraïne, kunnen van invloed zijn op de ‘sociale stabiliteit van de Nederlandse samenleving,’ zo schrijft het kennisinstituut. Denk bijvoorbeeld aan onrust onder inwoners, zorgen over veiligheid, gevoelens van weerstand, discriminatie en polarisatie.

Wel of geen vlag hijsen
Vorige week was er de discussie over het wel of niet hijsen van de Israëlische vlag op overheidsgebouwen uit solidariteit met de slachtoffers van de aanval van Hamas op Israël.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over de omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie van Otto Adang en andere docenten? Kom vanaf 9 november naar de  Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie’ van het Haags Congres Bureau die start op 9 november 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *