05:13
16 september 2021

Personeel op achterstandsscholen krijgt tijdelijke loonsverhoging

Personeel op achterstandsscholen krijgt tijdelijke loonsverhoging

Zo’n 15 procent van de Nederlandse scholen komt in aanmerking voor een toelage. Daarmee moeten ze personeel makkelijker kunnen vasthouden, hoopt het kabinet.

Het personeel op scholen met veel achterstandsleerlingen krijgt een tijdelijke salarisverhoging van gemiddeld 8 procent. Dat maakt demissionair minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs, ChristenUnie) dinsdagochtend bekend. Het geld is bedoeld voor scholen die werknemers dreigen kwijt te raken.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Of kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 10 =