02:19
04 december 2023

Pand met illegaal seksbedrijf gesloten in Leeuwarden: man aangehouden op verdenking van mensenhandel en witwassen

Pand met illegaal seksbedrijf gesloten in Leeuwarden: man aangehouden op verdenking van mensenhandel en witwassen

De politie is dinsdag een woning aan de Tjaardastate in Leeuwarden binnengevallen. Daar troffen zij vier prostituees aan die illegaal in Nederland zijn en geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. De bewoner van het pand is aangehouden op verdenking van mensenhandel en witwassen.

Hulpverleners van Fier hebben de vier prostituees opgevangen.

De buurt deed meerdere meldingen van overlast van het illegale seksbedrijf bij de politie. Hieruit kwam volgens de gemeente Leeuwarden naar voren dat bij het illegale seksbedrijf sprake was van een structurele en ernstige verstoring van de openbare orde.

In de woning zijn eerder vijf controles geweest. Toen zijn negen prostituees uit de woning gehaald. Zij hadden geen geldige papieren om hier te mogen werken en beschikten vaak niet over een verblijfvergunning voor Nederland.

Lees verder via lc.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Victor Jammers en Conny Rijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *