01:13
14 juni 2024

Overlast in Treebeek: opnieuw samenscholingsverbod

Overlast in Treebeek: opnieuw samenscholingsverbod

De burgemeester van Brunssum heeft voor een deel van Treebeek opnieuw een samenscholingsverbod ingesteld. “Afgelopen tijd hebben we geprobeerd om de overlast terug te dringen, zowel preventief als repressief. Dat is niet gelukt. De maat is vol bij omwonenden, en dat snap ik goed. Vandaar dat ik nu heb gekozen voor dit zware middel.”

Dit zegt burgemeester Wilma van der Rijt. Het verbod gaat in op 12 oktober en geldt voor jongeren tot 23 jaar.

Jongeren
Van der Rijt heeft het verbod ingesteld vanwege een groeiend aantal incidenten in de wijk. “Het gaat om bedreigingen, vernielingen, baldadigheid, vechtpartijen en andere situaties die een bedreiging vormen voor de openbare orde”, aldus de burgemeester.
Volgens de woordvoerder van de gemeente is er al geprobeerd met extra inzet van politie, gemeente, straatcoaches en jongerenwerkers om de overlast aan te pakken. Dit heeft tot nu toe alleen nog niet geholpen.

Lees verder via 1limburg.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *