05:56
28 november 2021

‘Ouders wees voorzichtig met delen foto’s kinderen’

‘Ouders wees voorzichtig met delen foto’s kinderen’
polarisatie, radicalisering

Zo voorzichtig als veel kinderopvanprofessionals zijn in het delen van foto’s van hun kinderen, zijn ouders vaak niet. Minister de Jonge van Volksgezondheid waarschuwt ouders om voorzichtiger te zijn bij het plaatsen van foto’s van kinderen op internet.

Zijn waarschuwing komt nadat onderzoekers op een Russische website zijn gestuit waar foto’s van (Nederlandse) kinderen worden verzameld en uitgewisseld door pedofielen. Op de website van RTL Nieuws zegt beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof: ‘Het is zo toegankelijk dat ik daar heel erg van schrik.’

Vakantiekiekjes
De foto’s van de kinderen zijn vaak heel onschuldig, bijvoorbeeld vakantiekiekjes van kinderen in het zwembad of op het strand. Maar de titels en commentaren erbij zijn zeer ernstig. De pedofielen wisselen de foto’s onderling uit en zoeken online naar steeds meer foto’s. De Russische website is openbaar, maar het bekijken van de foto’s valt onder de noemer kinderporno. Er zijn over de hele wereld al mensen opgepakt die de foto’s gebruiken, maar volgens de politie is het heel lastig om pedofielen te veroordelen.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Meer leren over de AVG, kindcentra of kinderopvang? Kom naar de seminars en masterclasses van het Haags Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 16 =