05:56
29 maart 2023

Ott (15) was cokedealer, maar wordt lasser: Korpschef onder de indruk van Arnhems project

Ott (15) was cokedealer, maar wordt lasser: Korpschef onder de indruk van Arnhems project

De 15-jarige Ott* kan er niet omheen. In zijn onderbroek zitten zakjes cocaïne verstopt. En nu is hij gepakt. Achter deze jonge Arnhemse verdachte gaat een tragisch levensverhaal schuil, maar dat wil niet zeggen dat zijn leven een tragisch vervolg krijgt. Onder meer agenten in Arnhem proberen de jongen te helpen zijn leven weer op orde te krijgen.

‘Er gingen al geluiden rond dat Ott op zijn school dealde’, vertelt teamchef Gideon Zandstra van het politieteam in Arnhem-Noord. ‘We hebben het hier over een jongen van vijftien hè? Zo lopen er wel meer gastjes rond. Hoe kun je hen uit de greep van criminelen halen en houden? Voor deze jongeren begon een halfjaar geleden ons Breed Offensief Tegen Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit (BOTOC). De eerste resultaten zijn bemoedigend, zeker bij Ott.’

Lees verder via Linkedin

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder woonwagenbewoners en arbeidsmigranten) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *