07:03
24 juli 2021

Operatie Alfa: In ‘De Schuur’ werd cocaïne verwerkt: “Als hier een drugshond binnenkomt, die wordt helemaal gek”

Operatie Alfa: In ‘De Schuur’ werd cocaïne verwerkt: “Als hier een drugshond binnenkomt, die wordt helemaal gek”

Eerder deze week werd tijdens de inhoudelijke behandeling van zaak 9 al duidelijk dat er in ‘De Schuur’ op het woonwagenkamp in Oss niet alleen werd vergaderd over drugs en wapens, maar dat er ook drugs werden gewogen en verpakt. Bij de zaak die vandaag in de rechtbank werd behandeld, was dat ook het geval. Deze keer ging het om cocaïne. Het OM vervolgt zeven leden van de criminele organisatie rond Operatie Alfa voor dit feit, zaak 11.

Op de vaste vergaderplek waanden de verdachten zich veilig en er werd dan ook volop gesproken over ‘M’, ‘ICE’, ‘dirty drugs’ en ‘cocaïne’. Op 28 februari 2019 werd er volop gepraat over cocaïne. Maar het bleef die dag niet bij praten. Het OM verdenkt de criminele organisatie ervan dat ze die dag bezig waren met het verwerken van een grote hoeveelheid cocaïne.

Afgeluisterde gesprekken
Uit meerdere gesprekken blijkt duidelijk de verdachten bezig zijn met het persen van cocaïne. Een van leden wordt door de leider van de organisatie zelfs gewaarschuwd: “Pas op dat je dadelijk geen cocaïne aan je mouw hebt zitten. Dan vinden ze er dadelijk nog drugs op.” Ook zegt hij: “Als hier een drugshond binnenkomt, die wordt helemaal gek. Het zijn uitspraken die naadloos passen bij de verdenkingen, zo vindt het OM. Experts van de politie hebben de gesprekken geanalyseerd en komen tot de conclusie dat de gesprekken passen bij het samenpersen van blokken cocaïne. Ook was te horen dat de cocaïne na het persen en drogen verpakt moesten worden in huishoudfolie en omwikkeld met tape.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =