07:27
16 juli 2024

Op zoek naar wapens, drugs en geld: zo gaat De Ronde Venen de strijd aan met ondermijning

Op zoek naar wapens, drugs en geld: zo gaat De Ronde Venen de strijd aan met ondermijning

De gemeente De Ronde Venen ligt gunstig gelegen tussen Amsterdam en Utrecht in een groot landelijk gebied. Een aantrekkelijke locatie; ook voor criminele activiteiten. Met grootschalige controles en samenwerking tussen instanties probeert de gemeente ondermijning tegen te gaan. Hoe gaat dat in z’n werk?

“Het blijft altijd even spannend”, vertelt een man van Openbare Orde en Veiligheid op weg naar het industrieterrein Abcoude. “Je weet nooit hoe mensen gaan reageren als we ineens onaangekondigd voor de deur staan.” Achter hem rijdt een stoet auto’s van de douane, politie, energiebedrijf Stedin, omgevingsdienst Utrecht en het Regionale Informatie- en Expertise Centra.

Zo’n dertig man is vandaag aanwezig bij een grootschalige integrale controle. “We gaan op zoek naar grote excessen”, vertelt de man die anoniem wil blijven vanwege zijn werk. “Op zoek naar wapens, drugs en geld.” Bij aankomst blokkeert een politiebusje de doorgaande weg. Niemand mag het bedrijventerrein meer op of af.

Lees verder via rtvutrecht.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *