10:59
07 augustus 2022

Onvrijwillige kennismaking met de hennepindustrie: ‘Man! Jij hebt een paradijsje’

Vertel Sjef Bierbooms (56) niks over ondermijning. Hij bezit iets waar bepaalde types dol op zijn en alles voor doen: een oude woonboerderij met schuren en hokken, verscholen tussen hoge bomen aan een drukke, doorgaande weg in Noord-Brabant. Ideaal voor praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen, weet de door schade en schande wijs geworden eigenaar inmiddels.

Politici, bestuurders, politie, Openbaar Ministerie en veel burgers zijn het erover eens: georganiseerde (drugs)criminelen ondermijnen Brabant. Maar wat is ondermijning nou precies? Wat zijnde gevolgen ervan? Een serie van zeven levensechte verhalen uit Brabant schept helderheid. Vandaag: hoe een oude boerderij talloze hennepkwekers aantrekt.

Bierbooms praat zonder voorbehoud over zijn bijzondere kennismaking met een industrie die misschien wel het meest succesvolle exportproduct van Brabant maakt: de hennepteelt. Een crimineel ambacht met gewelddadige uitwassen, ondervond hij. ,,Veel mensen die hetzelfde overkomt, durven hun verhaal waarschijnlijk niet te vertellen, maar ik schrik niet snel.

Lees verder via bndestem.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.