03:31
19 juni 2021

Online platform helpt scholen om onderwijs op afstand te organiseren

Online platform helpt scholen om onderwijs op afstand te organiseren

Kennisnet heeft in samenwerking met het ministerie van OCW en de verschillende onderwijsorganisaties in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs, het platform www.lesopafstand.nl ontwikkeld. De website moet scholen helpen om onderwijs te kunnen blijven geven nu veel leerlingen niet meer fysiek naar school kunnen.

Wel les, niet op school
Eerder besloot het kabinet om scholen en kinderdagverblijven te sluiten tot en met 6 april. Dit betekent dat het grootste deel van de leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo tot en met 6 april geen les meer krijgt op hun school. Op dit moment zijn scholen hard aan de slag om het onderwijs op afstand te organiseren voor deze kinderen. Daarbij geven de scholen prioriteit aan het organiseren van onderwijs aan eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.

Stappenplannen en werkvormen
Publieke en private partijen ontwikkelen nu verschillende waardevolle initiatieven om scholen te helpen hun onderwijs op afstand vorm te geven. lesopafstand.nl bundelt deze initiatieven. Op het nieuwe platform vinden leraren en schoolleiders stappenplannen voor de invoering van onderwijs op afstand, zodat zij een goede afweging kunnen maken wat in hun situatie de beste vorm is. Denk daarbij aan hoe ze omgaan met ict-faciliteiten, zowel op school als bij leerlingen thuis. Ook zijn verschillende werkvormen te vinden die leraren kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun lessen.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − een =