01:38
21 maart 2023

Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag

Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) luidt de noodklok over de staat van cybersecurity in Nederland, het gaat te traag. De kloof tussen cyberdreiging en -weerbaarheid wordt steeds groter. Betrokken partijen moeten sneller handelen en ze moeten het tempo op alle relevante gebieden verhogen. Naast de overheid wordt hierbij ook gewezen naar bedrijven.

De Onderzoeksraad publiceerde 13 december een notitie over de opvolging van de zeven aanbevelingen van het onderzoek ‘Kwetsbaar door software: Lessen naar aanleiding van beveiligingslekken door software van Citrix, december 2021’. Conclusie: Een jaar na het kritische Citrix-rapport is nog veel te weinig vooruitgang geboekt. De aanpak van cybersecurity heeft versnelling nodig, aldus de raad nu.

Lees verder via ibestuur.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *