09:48
03 oktober 2022

Onderzoek: kijk naar achterliggende problemen van jongere met mes

Onderzoek: kijk naar achterliggende problemen van jongere met mes

Om het wapengeweld onder Rotterdamse jongeren terug te dringen moeten hun achterliggende problemen worden aangepakt. Daarvoor pleiten onderzoekers van de Erasmus School of Law in Rotterdam. Een op de vijf ondervraagde jongeren zegt een wapen te bezitten, bij zich te dragen of wel eens gebruikt te hebben.

Een plek waar jongeren terechtkunnen met hun zorgen over veiligheid en een campagne gericht op de meest risicovolle groep die wapens gebruikt moeten er ook aan bijdragen dat jongeren in de stad niet langer met een mes op zak lopen. In Rotterdam en omstreken zijn er dat sinds 2019 steeds meer en vonden er al meerdere incidenten met soms een dodelijke afloop plaats.

Lees verder via noordhollandsdagblad.nl

Meer leren over een persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.