09:53
30 november 2021

‘Onderwijs en opvang op de schop om nieuwe toeslagenaffaire te voorkomen’

‘Onderwijs en opvang op de schop om nieuwe toeslagenaffaire te voorkomen’

Het is beter voor de ontwikkeling van kinderen als de kinderopvang, bso en basisschool worden samengevoegd. Met deze nieuwe vorm van onderwijs kan het gewraakte toeslagenstelsel bovendien eindelijk de prullenbak in. Dat pleidooi doet de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) samen met andere onderwijsorganisaties.

Ze hopen dat een nieuw kabinet dit systeem wil gaan invoeren. Het lijkt erop dat de partijen die meedoen aan de formatieonderhandelingen – VVD, D66, CDA en de ChristenUnie – wel oren hebben naar dit plan.

Het idee is dat kinderen van 0 tot 13 jaar voor opvang en onderwijs terechtkunnen op één plek. Daar zijn ze een paar dagen in de week de hele dag en krijgen ze naast de gebruikelijke lessen ook andere activiteiten mee, zoals sport en cultuur. Leraren en pedagogisch medewerkers werken er samen aan een goede dagbesteding.

Lees verder via hartvannederland.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − vier =