01:08
06 december 2022

‘Ondermijning tast kern democratie aan’

‘Ondermijning tast kern democratie aan’

Criminele activiteiten en agressie tegen mensen met een politiek ambt mogen nooit normaal worden gevonden. Dat was de belangrijkste conclusie tijdens de Weerbaarheidsdag Noord-Holland op 16 november.

De provincie Noord-Holland organiseerde deze dag in samenwerking met de 3 Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC’s) in Noord-Holland voor gemeenten en andere overheden om ervaringen te delen op het gebied van weerbaarheid tegen ondermijning. Aanleiding voor deze dag is de Agenda Weerbaar Noord-Holland waarbinnen samen met de RIEC’s en de gemeenten is ingezet op het verhogen van de weerbaarheid.

Lees verder via noord-holland.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd OOV, hoofd van politie of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.