10:52
16 oktober 2021

‘Onafhankelijk’ milieutoezicht is kat in de zak

‘Onafhankelijk’ milieutoezicht is kat in de zak

Politiek Den Haag wenst ‘onafhankelijk’ milieutoezicht, maar de voorgestelde centralisatie gaat dit niet brengen. Juist het Rijk maakt vergunningen tot politieke inzet.

VVD-coryfee Van Aartsen kraakte eerder dit jaar het milieutoezicht af, nadat D66-milieustaatssecretaris Van Veldhoven had gevraagd om zijn kritische blik. Haar idee was dat het VTH-stelsel (vergunningverlening, toezicht, handhaving) ‘effectiever’ en ‘slagvaardiger’ kon. Met meer ‘onafhankelijkheid’ en ‘deskundigheid’. Inmiddels is het tijd voor de politiek om er ook iets van te vinden.

Vlammend stuk
En of het beter kan, oordeelde Van Aartsen in de geest van zijn adviesopdracht. De oud-minister van Landbouw veegde zogezegd de vloer aan met het stelsel.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − vier =