01:21
22 maart 2023

Omstreden plan: politie werkt tijdens jaarwisseling landelijk met drones

Omstreden plan: politie werkt tijdens jaarwisseling landelijk met drones

De Nederlandse politie gaat tijdens de jaarwisseling drones inzetten om toezicht te houden. De politie wil daarmee „relschoppers en vandalen volgen”. Eerder werden er al succesvolle experimenten met drones gehouden.

De drones worden niet alleen tijdens de jaarwisseling ingezet, maar ook in aanloop daarnaartoe. De politie maakt daarbij gebruik van kennis die de afgelopen jaren in verschillende gemeenten is opgedaan. De drones worden ingezet om relschoppers en vandalen te volgen. „We kunnen daarmee heel snel zien waar iets staat te gebeuren en daarop anticiperen”, zegt landelijk coördinator Jaarwisseling Peije de Meij van de politie.

Lees verder via metronieuws.nl

Meer leren over datagedreven toezicht met als verdiepende onderwerpen de maatschappelijke impact, risico’s en rechtsbescherming? Doe 20 januari mee met het Online HCB seminar ‘Toezicht in Transitie – Techniek en toezicht: Data gedreven toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, als spreker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *