03:37
09 december 2021

Omdat veel belangen samenvallen

Omdat veel belangen samenvallen

Hoge prioriteit energietransitie in kwetsbare wijken als gevolg van de coronacrisis

Auteur Anke van Hal (Nyenrode Business Universiteit)
Verschijningsdatum november 2020
Omvang 15 pagina’s
Prijs verkrijgbaar als download
Door Anke van Hal, Nyenrode Business Universiteit

Rampen luiden vaak het begin van een transitie in. Dit omdat de impact van zo’n ramp zichtbaar is geworden en de wens iets dergelijks niet nogmaals mee te maken groot is. Structurele veranderingen komen daardoor sneller van de grond. De komst van Covid-19 kan, gezien het aantal sterfgevallen en de economische impact, ook als een ramp worden beschouwd. Of dit ook het startsein vormt van een transitie is nog onduidelijk. Maar als dat het geval is, is dat om meerdere redenen gunstig. Maatregelen die in wijken moeten worden getroffen, ten behoeve van afstand houden en meer tijd thuis en in de directe woonomgeving doorbrengen, zijn namelijk vrijwel hetzelfde als maatregelen waarom geroepen wordt in het kader van de klimaatcrisis. Of je nu maatregelen treft om beter bestand te zijn tegen pandemieën of om het klimaatprobleem te verminderen; dit essay laat zien dat het mes aan twee kanten snijdt.

Lees verder en download de publicatie via platform31.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 1 =