09:12
17 juni 2021

Ombudsman Zuurmond: Klagers hebben gelijk

Ombudsman Zuurmond: Klagers hebben gelijk

Bewoners van de Amsterdamse binnenstad voelen zich volgens gemeentelijk ombudsman Arre Zuurmond vaak niet gehoord in hun klachten, terwijl die veelal gegrond zijn. Zuurmond schrijft dat in een conceptrapport over de forse overlast en andere problematiek in het centrum van de hoofdstad, na een maandenlang eigen onderzoek op de Wallen.

‘Urban jungle’
Zuurmond constateerde tijdens zijn onderzoek al dat het centrum ‘s nachts in een soort wetteloze ‘urban jungle’ transformeert. In zijn rapport draagt hij mogelijke oplossingen aan om bijvoorbeeld de drukte, overlast, vervuiling en criminaliteit tegen te gaan. Hij pleit er onder meer voor om in te zetten op ‘innovatieve’ oplossingen.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren over actueel openbare orderecht, burgeropsporing en over toezicht? Kom naar de seminars van het Haags Congres Bureau. Op 3 april start de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen’ op 11 april is het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’  en op 20 maart leert u hoe extern toezicht kan profiteren van het burgerperspectief en het professionele perspectief tijdens het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 9 =