10:35
01 augustus 2021

‘OM moet bankgegevens automatisch krijgen’

‘OM moet bankgegevens automatisch krijgen’

Het Openbaar Ministerie zou, ter bestrijding van witwassen, gegevens van banken voortaan automatisch moeten krijgen. Nu moet het OM daar nog om vragen. Dat staat in het wetsvoorstel Wet verwijzingsportaal bankgegevens.

Dit wetsvoorstel regelt dat banken en andere financiële instellingen, die rekeningen met een IBAN-nummer aanbieden, zich aansluiten op een portaal waarin de politie, de bijzondere opsporingsdiensten, het Openbaar Ministerie, de Financial Intelligence Unit Nederland en de Belastingdienst geautomatiseerd gegevens kunnen opvragen over klanten van deze financiële instellingen.

Lees verder via mr-online.nl

Als overheidsjurist in 4 compacte seminars leren over actuele wetten en ontwikkelingen zoals de juridische aspecten van de digitale transformatie van het openbaar bestuur, de Wob en de de Woo, de nieuwe Omgevingswet en de herziene Aanbestedingswet? Bezoek dan de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die op 21 september start bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 12 =