03:45
02 oktober 2023

OM eist tot 8 jaar tegen producenten van MDMA

OM eist tot 8 jaar tegen producenten van MDMA

Tegen vier verdachten, die het Landelijk Parket verantwoordelijk houdt voor een omvangrijke productielijn van de synthetische drug MDMA, zijn gevangenisstraffen tussen 4 en 8 jaar geëist. “Verdachten hadden geen oog voor gezondheidsrisico’s, ontploffingsgevaar of het milieu. Ze handelden uit puur winstbejag”, aldus de officier van justitie gisteren en vandaag op zitting in de rechtbank Overijssel.

Strafeisen
Er werd geëist in een omvangrijke strafzaak over de synthetische drugs, 26Oakpark. Vandaag luidden de strafeisen 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar met reclasseringstoezicht met voorwaarden, 6 jaar en 8 tegen drie verdachten. Het gaat om drie mannen van 25 jaar uit Alkmaar, 31 jaar uit Egmond aan Zee en 47 jaar uit Egmond aan den Hoef.

Gisteren eiste het OM 8 jaar gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest tegen een 45-jarige man uit Alkmaar. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen een 58-jarige verdachte uit Amstelveen is gisteren, vanwege corona, uitgesteld naar maandag 15 maart.

Aanleiding onderzoek
De Landelijke Eenheid van de politie heeft, onder gezag van het Landelijk Parket, op 17 juni 2020 instappen gedaan in een appartement in Amstelveen, in garageboxen in Akersloot en in een loods in Heiloo. Dat gebeurde naar aanleiding van informatie van het Team Criminele Inlichtingen.

Op deze locaties zijn in werking zijnde MDMA-labs aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de drie locaties tezamen de productielijn van MDMA vertegenwoordigen. In Amstelveen werd de preprecursor PMK glycidezuur omgezet in de precursor PMK. In Heiloo werd de precursor PMK omgezet in MDMA-olie. In Akersloot werd de MDMA-olie omgezet in MDMA-kristallen.

De officier van justitie (dinsdag) op zitting: “De bijdrage van verdachten was met meerdere productieplaatsen een onmisbare schakel. Daarmee hebben zij het drugscircuit in stand gehouden.”

Lees verder via om.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *