01:51
30 juni 2022

Oekraïners aan het werk in de horeca, landbouw, maar ook als psycholoog

Oekraïners aan het werk in de horeca, landbouw, maar ook als psycholoog

4300 vluchtelingen uit Oekraïne hebben sinds 1 april werk gevonden in Nederland. Het merendeel vond werk via uitzendbureaus en in de land- en tuinbouw en vooral in de regio’s Groot Amsterdam en Den Haag, zo meldt het UWV.

Sinds 1 april geldt voor vluchtelingen uit Oekraïne een vrijstelling voor een tewerkstellingsvergunning, werkgevers moeten wel bij het UWV melden wanneer zij iemand in dienst nemen. Het UWV kreeg in de eerste maand 4300 meldingen van indienstneming, soms meerdere bij een bedrijf. In de eerste week kwamen ruim 550 meldingen binnen, in week twee ruim 850 en in de derde week 1550. In de laatste week van april waren er 1350 meldingen.

Lees verder via nos.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.