05:45
21 mei 2024

Brabant koploper in drugsvondsten, dit zijn de opmerkelijkste

Brabant koploper in drugsvondsten, dit zijn de opmerkelijkste

Met zeventien ontmantelde drugslabs in 2021 zijn er minder drugsvondsten gedaan door de politie dan andere jaren. Toch staat Brabant nog steeds op nummer één als drugsprovincie en zijn er de laatste jaren veel opvallende ontdekkingen gedaan. Dit zijn de vijf opmerkelijkste drugsvondsten op een rij.

Ondanks dat het aantal vondsten de laatste jaren daalt, is de drugsproductie in onze provincie nog steeds hoog vergeleken met andere regio’s. Maar hoe is Brabant een drugsprovincie geworden? Dat wordt in deze video uitgelegd.

Naast grote drugslabs zijn er de laatste jaren ook drugsvondsten gedaan op vreemde plekken. Vijf opmerkelijke ontdekkingen:

Grootste kookketel in Overloon
De grootste kookketel van de provincie werd juni vorig jaar gevonden in Overloon. In de ketel kon 2600 liter amfetamine gekookt worden. In het lab, dat naast een huis lag, stonden ook buizen, koelers, slangen en grote vaten die vaker te vinden zijn in een amfetamine- of speedlab. Het lab werd ontdekt dankzij berichten uit de chat-app Anom. De FBI en de Australische politie hebben deze chatdienst opgezet om criminelen in de val te lokken.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *