01:33
14 juni 2021

‘NVWA houdt beter toezicht na dodelijk ongeval met springkussen’

‘NVWA houdt beter toezicht na dodelijk ongeval met springkussen’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het interventiebeleid aangescherpt en een aantal verbeteracties uitgevoerd omtrent het toezicht op speeltoestellen. Dis is gebeurd naar aanleiding van de dood van een vierjarig jongetje door een ongeval met een springkussen. Hierbij waren zowel het toezicht van de buitenschoolse opvang als de veiligheid van het speeltoestel ondermaats. Ook was er onvoldoende toezicht vanuit de NVWA. Dit meldt Rijksoverheid.

De NVWA erkende in september 2018 aansprakelijkheid voor de gevolgen van het speeltoestelongeval. Een volledig en onafhankelijk feitenonderzoek bevestigt de conclusie van de NVWA dat het toezicht door de NVWA onzorgvuldig is geweest. Inspecties werden in de onderzochte periode soms niet tijdig en volledig uitgevoerd, werkinstructies schoten tekort en werden niet tijdig opgevolgd, en het aansturen van de inspecteurs was onvoldoende adequaat.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren over hoe je het burgerperspectief en het perspectief van de professional integreert in je toezichtbeleid en praktijk (en niet alleen in de zorg)? Kom 20 maart naar het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’ met o.a prof. dr. Ian Leistikow (EUR en IGJ) , Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Wilma Boevink (Universiteit Maastricht en Trimbos-instituut) en Olof King (Consumentenbond)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + achttien =