11:46
29 maart 2023

‘Iemand in uniform moet kunnen doorpakken’

‘Iemand in uniform moet kunnen doorpakken’

‘Er is landelijke regelgeving nodig, die niet belemmerend werkt, om boa’s goed te laten functioneren. Maar vooral ook goede samenwerking met én steun van de politie.’ Dat zegt mede-oprichtster van het BOA-platform, Lieke Sievers, die bezig is om dit voor elkaar te krijgen.

Ze is een van de initiatiefnemers van het BOA-platform, dat is opgericht om alle partners die betrokken zijn bij het werk van toezichthouders en handhavers te verenigen. Ex-minister Pieter Winsemius en voormalig korpschef Peter Vogelzang zijn de kartrekkers van het platform. Sievers werkte 26 jaar bij de politie en werd in 2016 burgemeester van Edam-Volendam.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van de openbare orde of over burgers in opsporing? Kom vanaf 3 april naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’ met daarin een seminar over openbare orderecht door Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan). Of kom naar het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’ op 11 april met o.a. Arnout de Vries (TNO), Eric Bervoets (Bureau Bervoets), Marnix Eysink Smeets (Inholland), Wim van Amerongen (Nationale Politie) en Ronald van Steden (VU Amsterdam).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *