09:12
21 april 2024

Nieuwe verdenkingen tegen Eris-verdachten

Nieuwe verdenkingen tegen Eris-verdachten

Tegen drie verdachten in het liquidatieproces Eris zijn nieuwe verdenkingen. Twee van hen zijn opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op een Belgische zakenman in Spijkenisse op 21 september 2017. Een derde wordt verdacht van het voorbereiden van een liquidatie in Amstelveen. Het gaat hier om een heel nieuw dossier.

De 50-jarige Haagse verdachte werd samen met een man en een vrouw op 1 augustus 2018 aangehouden op de snelweg A4 in een gestolen BMW met valse kentekenplaten. In de kofferbak werden een automatisch vuurwapen, munitie en een geluiddemper aangetroffen. De drie hebben enkele weken vastgezeten voor heling van de auto en verboden wapenbezit.

Inmiddels is gebleken dat de verdachte in de maanden voor zijn aanhouding meermalen in Amstelveen is geweest en daar onder meer foto’s heeft gemaakt rondom de woning van een beoogd liquidatieslachtoffer. De president van motorclub Caloh Wagoh zou de Haagse verdachte informatie laten verzamelen over het beoogde slachtoffer. Het onderzoek is als zaaksdossier Goudvink toegevoegd aan het Eris-proces. Of nog andere verdachten zullen worden vervolgd, is op dit moment niet bekend.

Lees verder via om.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *