12:20
04 augustus 2021

Nieuwe mogelijkheden in aanpak woonoverlast

Ik ben geboren en opgegroeid in wat ik nu ervaar als een gehorige flat in Hilversum. Je kon soms precies horen wat de buren zeiden of deden. Ook reed de bus vlak langs mijn slaapkamerraam; ik sliep dwars door het geluid heen. Nooit heb ik deze geluiden als storend ervaren. Je woont bij elkaar en dan hoor je elkaar; zo simpel is dat. Hoe anders is het nu. Ik hoor mijn buren nooit want onze garages zitten tussen ons in. Af en toe hoor ik de koeien die 50 meter bij ons huis vandaan in de wei staan. Mijn ouders wonen nog steeds in de flat waar ik opgroeide en willen er voor geen goud weg. Ze hebben het prima naar hun zin. Overlast wil ik maar zeggen, ervaart iedereen anders en is deels ook afhankelijk van gewenning en tolerantie. Dat neemt niet weg dat als je ernstige overlast ervaart, het ook prettig is dat daar iets aan kan worden gedaan. De nieuwe Wet aanpak woonoverlast die in juli jl. van kracht werd, biedt nieuwe mogelijkheden.

Lees verder via hetCCV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =