03:31
02 oktober 2023

Nieuwe LKK rapporten kwaliteit Nederlandse Kinderopvang!

Nieuwe LKK rapporten kwaliteit Nederlandse Kinderopvang!
Preschool child in classroom.

Nieuwe LKK rapporten kwaliteit Nederlandse Kinderopvang!
Bevindingen gecombineerde metingen, trendanalyses en kwaliteit gastouderopvang

Jaarlijks meet het consortium LKK de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang in opdracht van het ministerie van SZW. De Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) presenteert een rapport met resultaten van de gecombineerde metingen van 2017 tot en met 2022, een rapport met uitgevoerde trendanalyses op de LKK-meting kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang van 2017 tot en met 2022 en een verdiepende analyse op de verzamelde bevindingen gastouderopvang van 2017 tot en met 2019.

Nieuw LKK rapport 1: kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang van 2017 t/m 2022
De nieuwste bevindingen over de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland zijn beschikbaar!

In 2019 verscheen de laatste monitorrapportage; daarna gooide corona roet in het eten. De locatiebezoeken die in 2020/2021 en in 2021/2022 hebben plaatsgevonden zijn daarom gecombineerd. De bevindingen die in deze periode zijn opgehaald bij 234 kinderopvanglocaties, worden weergegeven in dit rapport.

Kijkend naar de kwaliteit zien we een gemengd beeld, van zowel stabiliteit als verandering. De effecten van de pandemie en de nasleep daarvan lijken een weerslag te hebben op de werkbeleving van de medewerkers, de kwaliteit van het programma en het contact met ouders. Desondanks is de interactiekwaliteit stabiel gebleven, wat een compliment is voor de sector.

Lees verder en download de verschillende rapporten via monitorlkk.nl

Op zoek naar meer duiding bij deze cijfers? En wilt u bijgepraat worden op actuele trends en ontwikkelingen in de kinderopvang?  Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *