12:25
05 december 2021

Nederlandse toezichthouders versterken toezicht op digitale activiteiten door meer samenwerking

Nederlandse toezichthouders versterken toezicht op digitale activiteiten door meer samenwerking

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP), Autoriteit Consument & Markt (ACM), Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Commissariaat voor de Media zijn gestart met het Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouders. Hierin gaan zij intensiever samenwerken om zo het toezicht op digitale activiteiten te versterken.

Binnen het SDT gaan de toezichthouders samenwerken door het uitwisselen van kennis en ervaringen uit het de toezichtspraktijk op thema’s zoals kunstmatige intelligentie, algoritmes en dataverwerking, online design, personalisering, manipulatie en misleiding. Ook willen ze gezamenlijk investeren in kennis, expertise en competenties. Verder kijken de toezichthouders waar ze elkaar in handhavingstrajecten kunnen versterken, onder meer door gezamenlijk digitale marktproblemen aan te pakken.

Lees verder via beveiliging.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + vijf =