11:37
09 december 2022

Nood is hoog: toch voorlopig rem op grootschalige opvang arbeidsmigranten in regio Cuijk

Nood is hoog: toch voorlopig rem op grootschalige opvang arbeidsmigranten in regio Cuijk

Van nieuwe grootschalige opvang voor arbeidsmigranten in de regio Cuijk is voorlopig geen sprake. Dat terwijl de nood hoog is voor kwalitatief goede huisvesting van buitenlandse arbeiders.

Bij de gemeente Cuijk liggen ‘enkele aanvragen’ van ondernemers die deze groep mensen onderdak willen bieden. Maar het gemeentebestuur wil eerst ‘de ervaringen’ met Katwijk afwachten. Daar wordt net buiten het dorp opvang van maximaal 240 seizoenarbeiders mogelijk gemaakt, vooralsnog voor tien jaar. Vandaar dat nieuwe initiatieven voor grootschalige opvang in Cuijk voorlopig worden ‘aangehouden’.

Veel druk
De gemeente erkent dat er ‘veel druk’ op huisvesting van arbeidsmigranten zit. Een woordvoerder: ,,We overleggen ook met andere gemeenten in Noordoost-Brabant voor een goede spreiding.’’ In Boxmeer is grootschalige opvang van buitenlandse werknemers nu nog niet mogelijk, zegt een woordvoerder.

Lees verder via gelderlander.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.