12:11
26 juni 2022

Nederlandse Syriëgangers blijven in Turkse gevangenis

Nederlandse Syriëgangers blijven in Turkse gevangenis

De Nederlandse Syriëgangers Oussama A. uit Utrecht en Reda Nidalha uit Leiden blijven nog zeker tot 13 maart in een Turkse gevangenis in voorarrest zitten. Dat heeft de rechter vandaag bepaald.

De zitting van een uur vond plaats in Kilis, aan de grens met Syrië. De twee verdachten waren niet lijfelijk aanwezig in de rechtszaal, maar woonden de zitting bij via videoconferentie.

Zij staan terecht op verdenking van activiteiten in gebieden die in handen waren van de terreurgroep Islamitische Staat. ,,Tot een inhoudelijke behandeling is het niet gekomen”, aldus Yasar Özdemir, de advocaat van Nidalha. ,,Het rapport over het uitlezen van de telefoon van een van de verdachten – van wie is niet duidelijk – is er wel, maar moet van de rechter worden voorgelegd aan een deskundige.”

Wat de zaak ook ophield, was dat twee militairen die als getuigen waren opgeroepen niet op de zitting verschenen. ,,Ook de twee pagina’s met e-mailwisseling van de vader van Nidalha met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken moeten nog worden vertaald en worden toegevoegd aan het dossier voordat de zaak inhoudelijk kan worden bekeken”, aldus Özdemir.

Lees verder via ad.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.