06:41
16 juli 2024

Naar een stad zonder uitbuiting: Week tegen Mensenhandel

Naar een stad zonder uitbuiting: Week tegen Mensenhandel

Van 9 tot en met 13 oktober 2023 is de Haagse Week tegen Mensenhandel. In die week geeft de gemeente extra aandacht aan criminele en seksuele uitbuiting van jongeren. Doe mee aan een activiteit om meer te weten te komen over dit onderwerp.

Bij mensenhandel worden mensen uitgebuit of gedwongen om dingen te doen waarvoor ze niet kiezen. Andere mensen hebben daar voordeel van. Zij dwingen hun slachtoffers bijvoorbeeld tot prostitutie, werken onder het minimumloon, crimineel gedrag of bedelen.

Activiteiten
De gemeente organiseert met meerdere partners activiteiten die zorgen voor meer aandacht voor het probleem van mensenhandel. Er zijn activiteiten voor inwoners en voor professionals die vanuit hun beroep te maken krijgen met mensenhandel.

Lees verder via denhaag.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Janine Janssenlector bij Avans Hogeschool, Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau (dit seminar maakt geen onderdeel uit van het door de gemeente georganiseerd programma).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *