01:01
22 juni 2024

Mogelijke leider handel verdovende middelen aangehouden

Mogelijke leider handel verdovende middelen aangehouden

Een 37-jarige man uit Nieuwegein is woensdag 6 december aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen waarbij hij mogelijk een aansturende rol zou hebben vervuld. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit en witwassen. De aansturende rol van de verdachte uit Nieuwegein wordt nader onderzocht.

De mannen die hij vermoedelijk aanstuurde, zijn eerder dit jaar op 4 juli aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn destijds op diverse locaties (hard)drugs, een kogelwerend vest, meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen.

Doorzoekingen
Op zes locaties zijn woensdag 6 december doorzoekingen gedaan in o.a. Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam. In een van de woningen in Nieuwegein is een vuurwapen en de zwaarste categorie vuurwerk aangetroffen. De EOD is ingeschakeld om het vuurwerk af te voeren en dit op een veilige plaats tot ontploffing te brengen.

Ondermijning
De politie richt zich samen met partners zoals gemeenten en Openbaar Ministerie op de bestrijding van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. In dit onderzoek is er extra aandacht voor de inbeslagname van luxe goederen die zijn aangeschaft met crimineel geld. Zo zijn onder andere dure schoenen en (audio)apparatuur in beslag genomen. Misdaad loont niet.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. André van der Laan (Universiteit Leiden) en prof. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *