07:12
29 november 2021

Mobiele alarmknop vergroot de veiligheid van professionals

Mobiele alarmknop vergroot de veiligheid van professionals

Sponsored content

Steeds meer werkgevers investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Iedereen heeft immers het recht op een veilige werkplek. Maar wat nou als je geen vaste werkplek hebt en ambulant of extramuraal werk, of midden in de wijk? Speciaal voor deze groep ‘mobiele professionals’ heeft het Nederlandse bedrijf Secure2Go de perfecte oplossing: Een draagbare alarmknop waarmee overal en altijd met één druk op de knop hulp kan worden ingeroepen. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt en wie er allemaal al gebruik van maken.

Professionals in de hulp- zorg en dienstverlening zijn tijdens hun werk vrijwel altijd op hun hoede. Dat is goed, want daardoor blijf je alert en let je op je persoonlijke veiligheid. Bovendien zijn de meeste professionals goed getraind en prima in staat om de-escalerend op te treden wanneer een gesprek een agressieve of bedreigende wending krijgt. Zodra de gesprekspartner weer rustig is, kan weer gefocust worden op de inhoud.

Soms is het niet meer mogelijk om de situatie te bedaren, of wil de klant, cliënt of patiënt simpelweg niet kalmeren. Agressie en het dreigen met geweld wordt dan vaak instrumenteel ingezet. Er is ook een groep mensen die hun emoties zo slecht in de hand hebben dat ze geen andere uitweg meer zien dan het toepassen van geweld. Dit kan gebeuren onder invloed van verdovende middelen of als gevolg van bijvoorbeeld een psychose.

In die gevallen is het belangrijk dat je je persoonlijke veiligheid vooropstelt, je wil immers aan het einde van de dag graag weer gezond en wel thuiskomen. Daarom is het zaak dat je tijdens een incident zo snel mogelijk hulp krijgt. Dat kan nu met een kleine alarmknop die je onopvallend bij je kunt dragen.

Als je de knop indrukt wordt er direct verbinding gelegd met de alarmcentrale en wordt er door een centralist met je situatie meegeluisterd. Als er hulp nodig is, wordt via een directe lijn de politie aangestuurd. Het slimme apparaatje stuurt bij de melding namelijk ook je locatie mee zodat er geen tijd verloren gaat. Als het om je gezondheid gaat, telt iedere seconde.

De uiterst betrouwbare alarmknoppen van Secure2Go worden in binnen- en buitenland door duizenden professionals gebruikt. Denk hierbij aan reclasseringsmedewerkers, GGZ-verpleegkundigen, deurwaarders, sociaal- en maatschappelijk werkers, medewerkers van woningcorporaties, handhavers, inspectiediensten en storingsmonteurs.

Een mobiele alarmknop wordt wel eens vergeleken met een brandblusser of een airbag. Je hoopt ze nooit nodig te hebben, maar als het nodig is moet het er wel zijn en moet het direct werken. Professionals die een alarmknop bij zich dragen tijdens hun werk geven aan dat juist die wetenschap een positieve bijdrage levert aan hun veiligheidsgevoel. Ze weten zeker dat ze uiteindelijk nooit helemaal alleen zijn als het mis gaat.

De bediening van een mobiele alarmknop is heel eenvoudig. Daarom is het voor vrijwel iedereen die risico’s loopt tijdens zijn of haar werk een laagdrempelig instrument waarmee zowel de veiligheid en het veiligheidsgevoel worden vergroot. Mede daarom werkt naar schatting 60% van de organisaties in Nederland die met dit thema te maken hebben al met zo’n alarmknop.
Jij nog niet? Bespreek het dan zeker eens met je leidinggevende.

Lees meer over de alarmknop op de website van Secure2Go

Sponsored by Secure2Go

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − zeven =