11:05
18 juni 2021

Minister: Snel wet informatie-uitwisseling gemeenten

Minister: Snel wet informatie-uitwisseling gemeenten

Het wetsvoorstel dat een betere informatie-uitwisseling over criminelen binnen en tussen gemeenten en met de fiscus moet regelen zou voor het meireces rond moeten zijn. Minister Grapperhaus beloofde de Kamer dat hij de gesprekken met de Autoriteit Persoonsgegevens snel zal afronden. ‘Maar de wet moet privacybestendig zijn, anders spannen we het paard achter de wagen.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren van Anita van den Berg en Jan van der Grinten over het actuele openbare orderecht? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’ die start op 3 april bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau en verder met seminars over De Omgevingswet, de herziene Aanbestedingswet en de Digitale Transformatie van het Openbaar Bestuur.

Meer leren over risico’s en randvoorwaarde bij burgeropsporing? Kom 11 april naar het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met Wim van Amerongen (Nationale Politie), Arnout de Vries (TNO), Eric Bervoets (Bureau Bervoets), Ronald van Steden (VU Amsterdam, SMV) en Marnix Eysink Smeets (Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 11 =