03:17
18 oktober 2021

Minister Koolmees intensiveert samenwerking over arbeidsmigranten met Noordrijn-Westfalen

Minister Koolmees intensiveert samenwerking over arbeidsmigranten met Noordrijn-Westfalen

Nederland intensiveert de samenwerking met Noordrijn-Westfalen om misstanden bij arbeidsmigranten tegen te gaan. Dat heeft minister Koolmees vandaag afgesproken met zijn collega-ministers Laumann (Arbeid, Volksgezondheid en Sociale Zaken) en Scharrenbach (Binnenlandse Zaken, Lokaal Bestuur, Bouw en Gelijkheid) van Noordrijn-Westfalen (NRW).

In een digitaal overleg hebben de ministers de situatie rondom arbeidsmigranten in de grensregio’s besproken. Zij zijn van mening dat in het bijzonder de werk- en leefomstandigheden van de werknemers moet worden verbeterd.

In het digitale overleg tussen de ministers kwam een aantal onderwerpen aan bod. Minister Koolmees is blij met de steeds sterkere samenwerking met Noordrijn-Westfalen. In het bijzonder het recente initiatief van NRW om een grensoverschrijdende corona-taskforce op te richten. Via dit platform hebben Nederland, Duitsland en België informatie uitgewisseld over corona-maatregelen in de grensregio’s en ervoor gezorgd dat maatregelen op elkaar afgestemd zijn.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer leren over huisvesting arbeidsmigranten? Volg de 2-daagse HCB Cursus Huisvesting Arbeidsmigranten op 11 en 25 maart 2021 van het Haag Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 3 =