08:57
21 april 2024

Minderjarige jongen verantwoordelijk voor bekladding synagoge Middelburg

Minderjarige jongen verantwoordelijk voor bekladding synagoge Middelburg

Een minderjarige jongen blijkt verantwoordelijk voor de bekladding van een synagoge in Middelburg met hakenkruizen, eerder deze maand. De politie is hem op het spoor gekomen door camerabeelden en een signalement.

Volgens de politie gaat het om een “zeer jonge jongen”. “Er is vandaag een hartig woordje met hem gesproken en het bleek een onbezonnen daad te zijn geweest. In overleg met zijn ouders en het Openbaar Ministerie wordt hij doorverwezen naar Bureau Halt”, meldt een politiewoordvoerder tegen Omroep Zeeland.

De synagoge deed na de bekladding aangifte. “Het roept bij velen weer gevoelens van onveiligheid en angst op”, lieten de Joodse gemeenschap en Stichting Synagoge Zeeland toen weten. Een aantal dagen na de bekladding werden bloemen neergelegd om de gemeenschap te steunen. Ook werd in korte tijd 1400 euro opgehaald.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over jeugdcriminaliteit, ondermijning, verwarde personen en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom op 13 maart en/of 15 mei naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. André van der Laan (Universiteit Leiden), prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *